GAZİABAD: Tutuklamaya geldikleri bir adamın karısının yerel bir mahkemeye başvurması ve polisi adam kaçırmakla suçlaması üzerine burada dokuz Gujarat polis memuruna karşı FIR davası açıldı.
FIR, Perşembe günü Vijay Nagar Polis Karakolunda dosyalandı.
Geçen yıl 26 Aralık’ta, Surat siber hücresinden dokuz kişilik bir ekibin sabah saat 1:00 civarında Devendra Gupta’nın (45) Sektör 9’daki evine geldiği ve karısı Monica’ya onu Vijay Nagar’a götüreceklerini söylediği söyleniyor. Polis Karakolu sorgulanmak üzere.
Nedeni sorulduğunda polisin Monica’ya Gujarat’ta 75 lakh Rs dolandırıcılık yapmak için kullanılan bir SIM kartın Gupta’nın adına kayıtlı olduğunu söylediği iddia edildi.
Mahkeme kararının ardından açılan FIR, Surat siber hücresinde kıdemli bir yardımcı müfettiş olan Prithviraj Baghel’in, yardımcı müfettiş Maharaj Singh’in, kıdemli polis memuru Indrajeet Singh’in, polis memuru Kaushik’in ve diğer beş kişinin isimlerini listeliyor.
Gupta karakola götürüldükten sonra Monica onu takip etti ve yolda ağabeyini aradı. Vijay Nagar karakolunda, şikayetine göre polisin kocasını dövdüğünü gördü.
FIR, “911’i aradık ve polise kocamın karakolda işkence gördüğünü söyledik. Birkaç polis geldi, oradaki polis ekibiyle konuştu ve geri döndü.”
İddiaya göre, saat 2:30 civarında, memurlar Monica’dan eve dönmesini istediler ve ertesi sabah kocasını serbest bırakacaklarına söz verdiler. FIR, “Sabah 7:15 civarında karakola geri döndüm ama Devendra’yı hiçbir yerde bulamadım. Etrafa sorduktan sonra kocamın Delhi’ye götürüldüğünü ve akşam döneceğini öğrendim.”
Monica bütün sabah karakolda kocasının dönmesini bekleyerek oturdu. Ayrıca DCP ve ACP’ye gitti, ancak boşuna. Daha sonra Lucknow’daki DGP’ye yazarak İnsan Hakları Komisyonu ve Kadın Komisyonu’na yazdığı mektubun kopyalarını işaretledi.
Birinde bir PIL’e hizmet etti Gaziabad mahkemesi 3 Ocak’ta
4 Ocak’ta Vijay Nagar Polis Karakolunun SHO’su mahkemeye Surat’tan bir siber hücre ekibinin 26 Aralık’ta polis desteği aradığını söyledi. tutuklu
Monica’yı mahkemede temsil eden Bhavnish Gola, “Devendra zihinsel engelli ve tedavi görüyor. Vijay Nagar karakoluna götürüldüğünde, Monica defalarca polisten kendisine ilaç vermesini istedi, ancak onlar reddetti,” dedi.
Mahkeme CCTV görüntülerini aradığında SHO, Vijay Nagar polis karakolundaki kameraların Kasım ayından beri kullanılamadığını söyledi.
Avukat, “15 Şubat’ta mahkeme, SHO’ya Surat ajanlarına karşı bir FIR kaydetme emri verdi. Ama öyle olmadı. İki gün sonra mahkemeye hakaret davası açtım” dedi.
Ancak SHO bir sinyal aldıktan sonra Perşembe günü bir FIR kaydedildi.
Bir Ghaziabad polis kaynağı, Gupta’nın Surat’ta iki gün gözaltında tutulduğunu ve ardından tutuklandığını söyledi.
DCP’den (şehir) Nipurn Aggarwal, TOI’ye dokuz Surat ajanının 323 (kasıtlı olarak acı vermek), 452 (acı, saldırı veya haksız zorlama için hazırlıktan sonra eve izinsiz giriş), 365 (kasıtlı adam kaçırma veya adam kaçırma) bölümleri altında tutulduğunu söyledi. kişiyi gizlice ve haksız yere hapsetmek) ve TMK’nin 342 (hukuka aykırı hapis) maddesi.
“Dava hakkında daha fazla bilgi için Surat’taki polisle iletişime geçeceğiz” diye ekledi.