Başkan Pavel, öğrencilerle uygulamalar hakkında tartıştı, ardından cam üreticilerinin çalışmalarına hayran kaldı

EnondeR

New member
Sekizinci ve dokuzuncu sınıf öğrencileri, Psáry-Dolní Jirčany'deki Amos İlköğretim Okulu'nda başkan Petr Pavlo ile orta okullara kabulleri ve çalışma tercihlerini tartıştılar. Yeni elektronik sistemi iyi olarak tanımlamalarına rağmen, başkana, orta öğretim teklifine ilişkin kapsamlı bir genel bakışı tek bir yerde bulamadıklarını söylediler.

Başkan, öğrencilere başvuru yapmadan önce sistem ve seçenekler hakkında yeterli bilgiye sahip olup olmadıklarını, elektronik sistemin gerçekten daha kolay olup olmadığını, en çok hangi çalışma alanlarına ilgi duyduklarını ve neleri kullanarak karar verdiklerini sordu.

Tartışma sırasında öğrencilerden biri “Muhtemelen en kötü kısmı bu okulları aramaktı” dedi. Oturum açmanın “çok iyi” olduğunu söyledi. Diğer öğrenciler, örneğin arkadaşlarının deneyimleri, okulların internetteki sunumu veya kabul için puan eşiğinin kendilerine rehberlik ettiğini belirttiler.

Başkan daha sonra yemek pişirme, laboratuvar ve endüstriyel camlar da dahil olmak üzere çeşitli cam türleri üreten Kavalierglass cam fabrikasını gezdi.

Daha sonra Kněžice köyünü ziyaret edecek. Biyoatıklardan ve civardaki çiftliklerden gelen tonlarca atığın enerji ve ısıya dönüştürüldüğü kendi biyogazları var.

Öğleden sonra First Lady eşinden ayrılacak ve Ostré nad Labem'deki doğal kozmetik üreticisi Botanicus'un arazisini gezecek. Bölgede sebze, meyve ve şifalı otların yetiştirildiği ekolojik bahçeler de bulunuyor.

Bundan sonra Pavlová, Hrabal'ın bir kulübesinin bulunduğu Kersk'te yazar Bohumil Hrabal'ın eğitim yolunda yürüyecek. Orada örneğin Postřižiny veya Too Noisy Solitude'u yazdı.

Çarşamba günü cumhurbaşkanı bölge ofisinde Vali Petra Pecková (STAN) tarafından karşılandı ve Pavel onunla bölgedeki yolların durumu ve okulların erişilebilirliğiyle ilgili sorunları tartıştı. Ayrıca sağlık hizmetlerinin kullanılabilirliğini de tartıştılar. Ayrıca Pavel'in hükümetle görüşmek istediği bölgeler için vergilerin bütçesel olarak belirlenmesi hakkında da konuştular.

Başkana, bölgeden gelen, üzerinde tuğrası bulunan, deri kutu içinde el yapımı bir balta verildi. Daha sonra Beroun'daki yaşlılar evini ziyaret etti ve Křivoklát'ta planlanan milli park hakkında bir tartışmaya katıldı.