CBI, Manish Sisodia’yı sorguluyor: Delhi’deki CM yardımcısı ‘gerçek için mücadele ediyor’ diyor Bhagwant Mann | Chandigarh Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

ÇANDIĞARH: Pencap Eyaleti Başbakanı Bhagwant Mann ile dayanışma gösterdi Manik SisodiaCBI tarafından Pazar günü iddia edilen özel tüketim vergisi davasıyla bağlantılı olarak sorgulanan Delhi başbakan yardımcısı.

1/12

Manish Sisodia CBI Önüne Çıktı, Hapisten Korkmadığını Söyledi

Alt yazıları göster

Delhi CM Yardımcısı Manish Sisodia, Delhi’deki tüketim vergisi dolandırıcılığı davasıyla bağlantılı olarak Pazar günü ikinci tur sorgulama için CBI huzuruna çıktı. Daha önce 17 Ekim 2022’de sorguya çekilmişti.

CBI FIR’da suçlanan Sisodia, ağır barikatlarla çevrili CBI ofisine varmadan önce Raj Ghat’ta Mahatma Gandhi’ye haraç ödedi.

Sisodia, parti çalışanlarına sesleniyor ve destekçilerinden ailesini rahat ‘bırakmamalarını’ istiyor. “Hepinizden annemi ve karımı yalnız bırakmamanızı istiyorum.”

Sisodia, CBI ve ED tarafından komplolar düzenlendiğini ve AAP liderlerine karşı asılsız davalar açıldığını iddia etti.

Neden beni hapse gönderiyorlar? Bizim yanlış bir şey yapmadığımızı da biliyorlar. Modi, Rahul Gandhi’den korkmuyor, sadece Kejriwal ve AAP’den korkuyor. Sisodia, parti büyüdükçe daha fazla vaka olacağını iddia etti.

Ülkesi için asılan Bhagat Singh’in takipçisiyim. Sisodia, bu tür asılsız suçlamalar nedeniyle hapse girmenin küçük bir şey olduğunu söyledi.

Arvind Kejriwal bana çokça sevgi ve saygı gösterdi. Sisodia, 8-10 ay hapiste kalmam gerekebilir, ancak siz (Kejriwal) ulusa hizmet etmeye devam edin, dedi.

Bu arada AAP liderleri, Sisodia’nın CBI ofisinin önüne çıkmasını protesto etti.

Milletvekili Sanjay Singh ve diğer parti liderleri, CBI ofisi önünde protesto yaptıkları için Delhi Polisi tarafından gözaltına alındı.

Polis, göstericilerin kanun ve düzenin kontrolden çıkmamasını sağlamak için gözaltına alındığını söyledi. AAP MLA Kuldeep Kumar, “Barışçıl bir şekilde protesto ediyorduk ama gözaltına alındık” dedi.

Sisodia’nın tweet’ine yorum yapan Kejriwal, “Ailenle biz ilgileneceğiz Manish, merak etme.

Mann, “gerçek için verdiği mücadelede” tüm ülkenin Sisodia’nın arkasında olduğunu söyledi.

Birkaç AAP liderinin Delhi başbakan yardımcısını desteklemesiyle Mann, Hintçe bir tweet’te şunları söyledi: “Manish ji, gerçek için savaşıyorsun… bütün ülke seninle… milyonlarca çocuğun sevgisi senin yanında. seninle”.

मनीष आप सत हे हे हो हो हो हो हो है है है है है है बच आपके आपके स सिंह जी जी कहते कहते कहते जी जी जी कहते कहते कहते कहते कहते थे थे थे… https:भगत सिंह

— Bhagwant Mann (@BhagwantMann) 1677387078000
Eğitim sektöründe devrimi getiren kişinin “hepimiz yanındayız” dedi.

Sisodia, Pazar günü Delhi tüketim vergisi davasında sorgulanmak üzere CBI huzuruna çıktı.
Başbakan yardımcısı sorgulanmadan önce “yanlış suçlamalar” nedeniyle hapse girmekten korkmadığını söyledi.
(PTI girişi ile)