YENİ DELHİ: İcra Müdürlüğü (ED) Perşembe günü sorguya çekildi Bibhav Kumarkişisel asistanı Arvind Kejriwal, Delhi Başbakanışu anda yıkılmış olan binadaki usulsüzlük iddialarıyla bağlantılı bir kara para aklama davasıyla ilgili devam eden soruşturmanın bir parçası olarak delhi’de tüketim politikasıdedi yetkililer.
Yetkililere göre Kumar, Delhi’deki Federal Soruşturma Bürosu önünde ifade verdi ve ifadesi müfettişler tarafından Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) uyarınca belgeleniyor.
Sorgusunun, ED’nin mahkemeye sunduğu, aralarında Delhi Baş Bakan Yardımcısı Manish Sisodia ve Bibhav Kumar’ın da bulunduğu en az 36 sanığın binlerce değerindeki “bahşiş” kanıtlarını gizlemek için 170 telefonu “yok ettiği, kullandığı veya değiştirdiği” iddialarıyla ilgili olduğuna inanılıyor. iddia edilen dolandırıcılıkta milyonlarca rupi.
Yerel bir mahkemede açılan ED suçlama formuna göre, Bibhav’ın cep telefonu numarasının IMEI’sinin (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) Eylül 2021 ile Temmuz 2022 arasında dört kez değiştirildiği iddia edildi.
Ajansın, şu anda rafa kaldırılan 2021-22 tüketim vergisi politikasının formüle edilmesi sürecinde yapılan toplantılar ve bu tartışmalardaki rolü ve orada tek başına ve patronu Kejriwal ile birlikte bulunması hakkında Kumar’ı sorgulaması bekleniyor.
ED, daha önce Sisodia’nın sekreteri olan bir DANICS memuru olan C Arvind’in PMLA kapsamında yer alan ifadesinde tüketim vergisi politikasına ilişkin GoM raporunu Mart 2021 ortasında aldığını söylediğini iddia ederek ikinci iddianamede Delhi CM’nin adını verdi. patronu (Sisodia) tarafından Kejriwal konutuna çağrıldı.
Ayrıca, bu davada ED ve CBI tarafından daha önce tutuklanan AAP iletişim şefi Vijay Nair’in “telefonunda Sameer (Mahandru) ve Sh Arvind Kejriwal için facetime (iPhone’da bir görüntülü arama tesisi) aracılığıyla bir görüntülü görüşme ayarladığını” iddia etmişti. Sh Arvind, Sh Sameer’e Vijay’in onun oğlu olduğunu ve Sh Sameer’in ona güvenip onunla devam etmesi gerektiğini söylediği yer.”
Sameer Mahandru, Delhi merkezli bir içecek iş adamı ve şarap şirketi Indospirit Group’un e-promotör ve Genel Müdürü (MD). O da davada tutuklandı.
Kejriwal, “mevcut hükümetin görev süresi altında 5.000 suçlama formu doldurduğunu” söyleyerek ED şikayetinin özünü reddetmişti.
“Kaç kişi hüküm giydi? ED tarafından açılan tüm davalar düzmece ve hükümetleri devirmek veya kurmak için kullanılıyor. ED, yolsuzluğu ortadan kaldırmak için dava açmıyor. Bunu MLA’lar satın almak, hükümetleri devirmek için yapıyorlar. Bununla ilgili bir soru var. ED hücumu,” demişti Kejriwal.
ED, Delhi’nin tüketim vergisi politikasında elde edildiği iddia edilen 100 Rs crore “komisyonunun” bir kısmının 2022 Goa seçimlerindeki AAP kampanyasında kullanıldığını iddia etti. aklanan yasa dışı fon üretimi.
“ED tarafından yapılan soruşturmalar, Delhi Tüketim Politikası 2021-22’nin formülasyonu ve uygulanmasındaki yolsuzluk ve gizli anlaşma eylemlerinin, hükümet hazinesinde en az 2.873 Rs’nin kaybına neden olduğunu ortaya çıkardı” dedi.
Acil servis şimdiye kadar bu davayla ilgili iki iddianame veya kovuşturma şikayetinde bulundu ve toplam dokuz kişiyi tutukladı.
Tüketim politikası geçen yıl Ağustos ayında rafa kaldırıldı ve Delhi LG daha sonra CBI’dan diğerlerinin yanı sıra devlet kurumları, bürokratlar ve içki satıcıları tarafından yapılan iddia edilen usulsüzlükleri ve yolsuzlukları soruşturmasını istedi.
Acil servis tarafından kara para aklama CBI FIR’den kaynaklanmaktadır.
(PTI girişi ile)