YENİ DELHİ: AAP liderliğinin tamamı, Pazar günü Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia’nın tüketim vergisi politikası dolandırıcılığı iddiasıyla CBI huzuruna çıkarılmasının istenmesi ve daha sonra tutuklanmasının ardından BJP’ye ağır bir şekilde saldırdı. Parti, “demokrasi için kara bir gün”den söz etti.
Tutuklamaya tepki gösteren Başbakan Arvind Kejriwal, Hintçe tweet attı: “Manish masum. Tutuklanması kirli siyaset. Manish’in tutuklanması nedeniyle halk arasında büyük bir öfke var. Herkes izliyor. İnsanlar her şeyi anlıyor. Bu bize ekstra güç verecek. Mücadelemiz güçlenecek.”
Başka bir tweet’te, “büyük dolandırıcılıklara kapılanlar Başbakan’ın arkadaşlarıyken” yoksul çocuklara iyi eğitim verenler hapse atılsa ülkenin nasıl ilerleyeceğini sordu.
Şöyle yazdı: “Allah seninle olsun Maniş. Binlerce çocuğun ve anne babalarının bereketi seninle olsun. Ülke ve toplum için hapse girersen bu bir lanet değil… izzettir. Allah’tan niyaz ediyorum ki Yakında hapisten dönersin. Çocuklar, anne babalar ve tüm Delhi seni bekliyor olacak.”
Sisodia, CBI ofisine gitmeden önce Rajghat’a gitti ve burada kendisine milletvekilleri Sanjay Singh ve Raghav Chaddha, MLA Saurabh Bhardwaj, Bakan Gopal Rai ve Belediye Başkanı Shelly Oberoi dahil olmak üzere AAP’nin üst düzey liderleri eşlik etti.
Singh, “Manish Sisodia, dikkati Modi hükümetinin Adani dolandırıcılığından başka yöne çekmek için tutuklandı … Modi hükümeti onun suçlarından kaçmak istiyor, bu yüzden CM Arvind Kejriwal’a iftira atıyor.”
“CBI’nin Sisodia’nın evini, köyünü ve inziva yerini aradığını ancak hiçbir şey bulunamadığını” söyledi ve Modi hükümetinin Kejriwal’dan korkarak AAP liderlerine karşı yanlış davalar açarak harekete geçtiğini sözlerine ekledi.
Chaddha, Hindistan’daki herkesin bir genel seçimde yalnızca Kejriwal’ın Başbakan Modi’yi yenebileceğine inandığını iddia etti. “Başbakan Modi, Rahul Gandhi’den korkmuyor ama Kejriwal’dan korkuyor çünkü yalnızca onun gözlerine bakıp onu dövebilir. Indira Gandhi olağanüstü hal ilan ettiğinde, insanlar MISA kapsamında tutuklandı. BJP, CBI ve ED tutuklaması altında Siyasiler de aynı şekilde” dedi.
AAP yetkilileri ayrıca gün boyunca basın brifingleri düzenleyerek BJP’ye ve Merkeze “araştırma firmalarını kötüye kullanmak” suçlamasıyla saldırdı. AAP baş sözcüsü Bhardwaj, BJP’nin Kejriwal’dan korktuğunu ve Delhi’nin “eğitim modelini” zayıflatmaya çalıştığını söyledi.
“İddialar gülünç ve birisi gerçekten 10.000 Rs rüşvet almış olsaydı, para bir yerlerde bulunurdu, ancak CBI henüz Delhi’deki Eğitim Bakanından bir kuruş bile bulamadı.”
Gece geç saatlerde Kejriwal, Punjab CM Bhagwant Mann ile birlikte Sisodia’nın evini ziyaret etti. Sisodia’nın asılsız bir davada tutuklandığını yineledi ve “Manish Sisodia vatansever ve dürüst bir adam. İmkanları olmayan öğrenciler için çok çalıştı ve Delhi’deki devlet okullarını dönüştürdü. Ülke çapında dürüst ve milliyetçi insanların nasıl tutuklandığını görüyoruz.”
Kejriwal, Sisodia’nın şehrin devlet okullarının durumunu değiştirerek yoksullara çocuklarının da iyi bir geleceğe sahip olacağına dair umut veren ilk kişi olabileceğini de sözlerine ekledi.
CM, BJP’ye baktı ve partinin ülke çapında dürüst insanları tutukladığını, milyonlarca bankayı yağmalayanların ise arkadaşları olduğunu söyledi. “Ülke izliyor ve cevap verecek” dedi.
“Eşiyle tanıştık, ciddi bir hastalığı var, beynin vücut üzerindeki kontrolünün yavaş yavaş durduğu multipl skleroz… çocukları okumak için uzakta. Manish her zaman onunla ilgilendi… yardımcı olabilecek her şey konusunda ona güvence verdik” dedi.
Mann, BJP’nin çocukların okumasını istemediğini, çünkü okurlarsa düşünmelerini sağlayacağını iddia etti. O zaman BJP’nin nefret gündemini anlarlar ve onlara oy vermezler” dedi.