Jamia, cinsel taciz iddiaları nedeniyle yardımcı doçenti açığa aldı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Jamia Millia Islamia bir yardımcı doçenti görevden uzaklaştırdı Psikoloji Bölümü iddia edilenden daha fazla cinsel taciz kampüste suçlamalar ve ağır suistimal.
Yönetim de Profesör hakkında soruşturma başlattı. Abid HüseyinÜniversitenin İç Şikayetler Komitesi tarafından davanın “tüm gerçekleri” ile ilgili eylemi.
Husain iddiaları reddetti ve öğretim üyelerini kendisine komplo kurmakla suçladı.
Bu, bir öğretim üyesinin kampüste cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla bir ay içinde ikinci kez açığa alınmasıdır.
Ofis notunda, JMI katibi Nazım Hüseyin Zafri, Hüseyin aleyhindeki davanın Psikoloji Bölümü’nün yedi öğretim üyesinin yaptığı yazılı şikayet üzerine açıldığını söyledi.
Şikayette, öğretim üyeleri, Hüseyin’in bir toplantı sırasında çok saldırgan olduğunu ve kendilerine, özellikle de fakülte dekanının huzurunda bölüm başkanına karşı küfürlü ve meclis dışı bir dil kullandığını iddia ettiler.
“Birden saldırganlaştı ve tüm öğretim üyelerini suçlamaya başladı ve toplantıda tüm öğretim üyelerine karşı küstah, medeni olmayan, kaba, saygısız ve kaba davrandı. Onu sadece sözlü taciz etmekle kalmadı, diğer öğretim üyelerinin önünde fiziksel olarak darp etti.” not dedi.
Notta, “İstenmeyen ve açık cinsel saldırılarla ilerleme kaydederek, daire başkanına saldırarak ve kendisine ve diğer meslektaşlarına karşı kişisel suçlamalarda bulunarak ona fiziksel saldırı yapacak, fiziksel temas kuracak ve cinsel saldırıya teşebbüs edecek kadar ileri gitti.”
Yardımcı doçent ayrıca bölüm başkanına saldırmaya teşebbüs etti ve halka açık bir toplantıda suç gücü kullandı.
“Rektör Yardımcısı JMI, Üniversite Tüzüğü’nün 37(1) sayılı Tüzüğü kapsamında kendisine verilen yetkiler açısından, Dr. Abid Husain, Yardımcı Doçent, Psikoloji Bölümü, Jamia Millia Islamia’yı disiplin kovuşturmasına kadar derhal askıya aldı. , Üniversitenin İç Şikayetler Komisyonu tarafından davanın tüm koşullarına yönelik ayrı bir soruşturma yürütülsün’, notu okur.
Açıklamada, “Açılış süresi boyunca, Yardımcı Doçent Dr.
PTI’ye konuşan Husain, hükümetin olayların kendi versiyonunu dikkate almadığını söyledi.
“Bütün iddialar düzmece ve üniversite benim yorumumu dikkate almadı. Bu, öğretim üyelerinin bana karşı kişisel kan davasıdır” dedi.
Bu ayın başlarında JMI S, bir kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Yönetim Bilimleri Bölümü’nden yardımcı doçent Veeramani’yi uzaklaştırdı.