Kuzey Doğu’dan insanların %57’si kilitlenme sırasında Delhi’de işini kaybetti: Çalışma | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Jawaharlal Nehru Üniversitesi’nden bir doktora öğrencisi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, kuzeydoğudan Delhi’ye göç eden insanların yaklaşık %57’si 2020 Covid-19 kilitlenmesi sırasında işini kaybetti. Anket ayrıca, bunların% 40’ının o dönemde eyaletlerine döndüğünü de ortaya çıkardı.
tarafından yürütülen araştırma, Gadimlung K Jacob ile Bölgesel Kalkınma Çalışmaları MerkeziPerşembe günü, Delhi Üniversitesi Jesus and Mary College’ın ev sahipliğinde düzenlenen Sağlık Eşitsizliğinin Sosyal Belirleyicileri ve Sağlık Eşitsizliği: Covid-19’un Etkisi adlı iki günlük uluslararası bir konferansta sunuldu.
Jacob, Munirka da dahil olmak üzere kuzeydoğu bölgesinden Delhi’de yaşayan 439 göçmenle röportaj yaptı. Safdarjung, Motiv Bagh ve Kishangarh. Bunların %70’i 30 yaşın altındaki gençlerdi.

işlev

Ankete katılanların çoğu, Delhi’ye iki nedenden dolayı geldiklerini söyledi: eğitim ve geçim. Çoğunluğu hayatını kazanmak için gelen ve ağırlıklı olarak konaklama sektöründe çalışan kadınlarken, erkeklerin çoğu BPO’larda çalışıyordu. Pandemi nedeniyle en fazla ekonomik kaybı kendi hesabına çalışanlar ve özel sektör çalışanlarının %52’si yaşadı. Örneklem grubunun %76,6’sı özel sektörde, %14,2’si kamu sektöründe ve %9,2’si kendi hesabına çalışmaktadır.
Anket aynı zamanda güzellik sektöründe çalışan katılımcıların %82’sinin ve restoranlarda çalışanların %67’sinin işini kaybettiğini ortaya koydu. Bu, havacılık sektörü için %65, perakende sektörü için %61’dir.
“Ayrıca, en çok kayıt dışı sektördeki göçmenlerin etkilendiğini gördüm. Karantina sırasında en çok sosyal sermayesi ve eğitim düzeyi düşük olanlar etkilendi. Kayıt dışı hizmeti resmileştirerek şikayetlerini politika düzeyinde ele almak için acil bir ihtiyaç var. iyi sosyal güvenlik ve daha iyi iş güvencesi olan bir sektör” dedi Jacob.
Konferans sırasında diğer bilim insanları da Covid’in yaşlılar, kadın üreme sağlığı, sağlık çalışanları ve ruh sağlığı ve esenliği üzerindeki etkisini tartıştı. AIIMS Delhi’de anesteziyoloji, ağrı ve palyatif bakım başkanı Sushma Bhatnagar, öğrencilerden çevrelerinde post-Covid sendromu olan kişileri belirlemelerine yardımcı olmalarını istedi. Bhatnagar, “Covid sonrası sorunlarla uğraşan birçok insan vakamız var. Öğrencilerin, insanların post-sendromlarını belirlemelerine yardımcı olması ve onlara yardım aramalarında rehberlik etmesi harika olurdu. Biz AIIMS olarak bu konuda eğitim ve atölye çalışmaları sağlayabiliriz” dedi.