YENİ DELHİ: Eski Delhi Baş Bakan Yardımcısı Manik Sisodiabirinde tutuklandı yolsuzluk davası iddia edilen ilgili Delhi Tüketim Dolandırıcılığıavukatı, kefalet talebinde bulunmak için Cuma günü bir şehir mahkemesine taşındığını söyledi. Avukat Rishikesh, başvurunun büyük olasılıkla Cumartesi günü özel yargıç MK Nagpal tarafından dinleneceğini söyledi.
Pazartesi günü CBI nezaretine gönderilen Sisodia, yarın mahkemeye çıkarılacak. CBI tutuklaması biter.
1/10
Manish Sisodia’yı bu kadar önemli yapan nedir?
Alt yazıları göster
Barınma, finans, eğitim ve sağlık da dahil olmak üzere 18 kilit portföyü kontrol ettiği için Sisodia’ya karşı eylem hükümetin işleyişini tehlikeye atacaktır.
Arvind Kejriwal’ın en güvendiği yardımcısı Sisodia, partinin adımlarını ulusal çapta genişletmesi için Başbakanı serbest bıraktı.
Sisodia, başka bir bakana atanmayan diğer departmanları denetler.
Sisodia’nın tutuklanmasının ardından, Delhi’deki önemli sosyal hizmetler aksamaya uğramakla kalmayacak, aynı zamanda partinin genişleme planlarına da büyük bir darbe vuracak.
Ayrıca Rozgar bütçesiyle ilgili tüm düzenlemeleri denetledi. Perakende ve toptan satış pazarlarını yeniden geliştirme planının tamamı onun tarafından yakından takip edildi.
CBI, Pazar akşamı sekiz saatlik sorgudan sonra tüketim vergisi davasında Delhi’nin CM Yardımcısı Manish Sisodia’yı tutukladı.
Yetkililere göre, Sisodia’nın sorgulama sırasında verdiği cevaplar tatmin edici değildi.
CBI yetkilileri, Sisodia’yı yoğun bir şekilde sorgulamak için gözaltının gerekli olduğunun hissedildiğini söyledi.
Arvind Kejriwal, CBI’nin Manish Sisodia’nın tutuklanmasını kirli siyaset olarak nitelendirdi ve masum olduğunu iddia etti.
CBI, Pazar gecesi Sisodia’yı, süresi dolmak üzere olan 2021-22 likör politikasının formülasyonu ve uygulanmasında yolsuzluk iddiasıyla bağlantılı olarak tutuklamıştı ve yaklaşık sekiz saatlik sorgulamanın ardından, yanıtlarının tatmin edici olmadığı bildirildi.
1/12
Manish Sisodia CBI Önüne Çıktı, Hapisten Korkmadığını Söyledi
Alt yazıları göster
Delhi CM Yardımcısı Manish Sisodia, Delhi’deki tüketim vergisi dolandırıcılığı davasıyla bağlantılı olarak Pazar günü ikinci tur sorgulama için CBI huzuruna çıktı. Daha önce 17 Ekim 2022’de sorguya çekilmişti.
CBI FIR’da suçlanan Sisodia, ağır barikatlarla çevrili CBI ofisine varmadan önce Raj Ghat’ta Mahatma Gandhi’ye haraç ödedi.
Sisodia, parti çalışanlarına sesleniyor ve destekçilerinden ailesini rahat ‘bırakmamalarını’ istiyor. “Hepinizden annemi ve karımı yalnız bırakmamanızı istiyorum.”
Sisodia, CBI ve ED tarafından komplolar düzenlendiğini ve AAP liderlerine karşı asılsız davalar açıldığını iddia etti.
Neden beni hapse gönderiyorlar? Bizim yanlış bir şey yapmadığımızı da biliyorlar. Modi, Rahul Gandhi’den korkmuyor, sadece Kejriwal ve AAP’den korkuyor. Sisodia, parti büyüdükçe daha fazla vaka olacağını iddia etti.
Ülkesi için asılan Bhagat Singh’in takipçisiyim. Sisodia, bu tür asılsız suçlamalar nedeniyle hapse girmenin küçük bir şey olduğunu söyledi.
Arvind Kejriwal bana çokça sevgi ve saygı gösterdi. Sisodia, 8-10 ay hapiste kalmam gerekebilir, ancak siz (Kejriwal) ulusa hizmet etmeye devam edin, dedi.
Bu arada AAP liderleri, Sisodia’nın CBI ofisinin önüne çıkmasını protesto etti.
Milletvekili Sanjay Singh ve diğer parti liderleri, CBI ofisi önünde protesto yaptıkları için Delhi Polisi tarafından gözaltına alındı.
Polis, göstericilerin kanun ve düzenin kontrolden çıkmamasını sağlamak için gözaltına alındığını söyledi. AAP MLA Kuldeep Kumar, “Barışçıl bir şekilde protesto ediyorduk ama gözaltına alındık” dedi.
Sisodia’nın tweet’ine yorum yapan Kejriwal, “Ailenle biz ilgileneceğiz Manish, merak etme.
(PTI girişleri ile)Kol saati Tüketim politikası davası: Manish Sisodia mahkemede kefalet başvurusu için yalvardı