BENGALURU: Zamana ayak uydurabilmeleri için, Karnataka’daki devlet okulu 8. ve 9. sınıf çocuklarına kodlama öğrenme fırsatı veriliyor. Samagra Shikshana Karnataka (SSK) ve British Council tarafından imzalanan muhtıra sayesinde 100 okuldaki çocuklar kodlama becerilerini öğrenmeye başlayacak.
Pilot proje, cep boyutunda bir bilgisayar olan fiziksel Micro:bit kullanarak dijital ve kodlama becerilerini öğretme konusunda 100 okuldan 200 öğretmene eğitim verecek. Öğretim görevlileri de bu akademik yılda yaklaşık 3.500 öğrenciye eğitim verecek.
Öğretmenler, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Micro:bit Foundation tarafından sağlanan materyaller kullanılarak British Council eğitmenleri tarafından verilen üç günlük yüz yüze eğitim alırlar.
Okullara, öğrencilerin kulüp etkinlikleri için kullanabilecekleri 10 Micro:bit’ten oluşan bir kulüp kiti verilir. Kodlama dersleri, eğitimli öğretmenler tarafından yürütülen kodlama kulübü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecektir. Bilgisayarların nasıl çalıştığıyla ilgili kavramları basitleştirir ve öğrencilere robotik ve kodlamanın temel kavramlarını öğrenme erişimi sağlar.
Ortaklık anlaşması, SSK Devlet Proje Direktörü BB Cauvery ve British Council Güney Hindistan Direktörü Janaka Pushpanathan tarafından imzalandı. Janaka, “Kodlama, 21. yüzyıl için önemli bir beceri olarak kabul ediliyor. Öğretmenlerin okullarda kodlama kulüpleri oluşturma ve yönetme kapasitesini geliştirerek, bu yeni programın halk eğitim departmanı okullarının erişimi artırma çabalarına katkıda bulunacağını umuyoruz. devlet okullarında dijital becerilerin gelişimini desteklemek.”
Okul eğitimi ve okuryazarlık bakanı BC Nagesh, programın öğrencilerin kodlama ve dijital becerilerini geliştirmeye yardımcı olacağını ve ayrıca onlar için yeni fırsatlar açacağını söyledi.
2021-2022 için Birleşik Bölge Eğitim Bilgi Sistemine göre, eyaletteki okulların yaklaşık %81’inde bilgisayar olanakları bulunmaktadır. Ancak eyaletteki devlet okullarının %7’sinden daha azında işlevsel bir ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojisi) laboratuvarı vardır.