Tüketim davası: Delhi mahkemesi bizman Arun Ramchandra Pillai’yi acil servise, Amandeep Dhall’ı hapse gönderdi | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Salı günü bir Delhi mahkemesi Haydarabad’dan bir iş adamına emir verdi Arun Ramchandra Pillai 13 Mart’a kadar İcra Müdürlüğü’nün tutuklu yargılanması sürerken, içki baronu Amandeep Dhal Delhi’de tüketim vergisi dolandırıcılığı iddiasıyla bağlantılı bir kara para aklama davasıyla bağlantılı olarak 21 Mart’a kadar gözaltında tutuldu.
Özel Yargıç MK Nagpal, teşkilatın kendisini mahkemeye çıkardıktan sonra Pillai’yi, daha büyük komployu ortaya çıkarmak ve para izini bulmak için tutuklanmasının gerekli olduğunu söyleyerek İcra Müdürlüğü’ne gönderdi.
Ajans ayrıca Pillai’nin Bharat Rashtra Samithi MLC K Kavitha’nın yakın bir ortağı olduğunu ve davada diğer şüphelilerle yüzleşmek zorunda kaldığını söyledi.
Pillai, olayla ilgili acil servis yetkilileri tarafından gün boyu sorgulandıktan sonra Pazartesi gecesi tutuklandı.
Diğer şüpheli, Brindco Sales Private Limited’in icra müdürü Dhall, sorgusunun ardından Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) hükümleri uyarınca 1 Mart’ta tutuklandı.
Brindco, çeşitli likör markalarının ve ilgili içeceklerin önemli bir ithalatçısı ve distribütörüdür.
ED kara para aklama davası, Delhi’nin eski başbakan yardımcısı Manish Sisodia’nın şu anda 20 Mart’a kadar adli gözaltında tutulduğu CBI FIR’dan kaynaklanıyor.
CBI tarafından sunulan bir FIR’a göre, Aam Aadmi Partisi (AAP) Görevlisi Vijay Nair, Manoj Rai, Dhall ve Sameer Mahandru, Delhi Hükümeti’nin 2021-22 için Tüketim Politikasının hazırlanması ve uygulanmasında aktif olarak yer aldı.
Acil servis, davada yaptığı ikinci suçlamada, Dhall’ın “Delhi içki piyasasını iyi anladığını ve (tüketim) politika değişikliklerinin tüm küçük ayrıntılarını bildiğini” iddia eden başka bir sanık olan Arun Pillai’nin ifadesini eklemişti. .
Acil Servis, “Aman (Dhall) onlara piyasanın nasıl çalışacağını ve politika boşluklarını nasıl kendi lehlerine kullanabileceklerini açıkladı…” dedi.
Tüketim politikası geçen Ağustos ayında kaldırıldı ve ardından Delhi Vali Yardımcısı, CBI’dan diğerlerinin yanı sıra devlet kurumları, bürokratlar ve içki satıcılarının dahil olduğu iddia edilen usulsüzlükler ve yolsuzlukları soruşturmasını istedi.
(PTI girişi ile)