Teyakkuz müdürlüğü, Delhi hükümet okullarının sınıflarının inşasında ‘Rs 1.300 crore dolandırıcılığı’ soruşturması önerdi | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Vigilance Müdürlüğü, BJP’yi Başbakan Arvind Kejriwal’ın istifasını talep etmeye sevk ederek, Delhi’deki devlet okullarında dersliklerin inşasında bir dolandırıcılık iddiasıyla ilgili olarak “uzman bir kurum” tarafından soruşturma açılmasını tavsiye etti.
Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia, BJP genel merkezinin “senaryo yazdığını” ve bunu medyaya verdiğini söyleyerek buna yanıt verdi.
Resmi kaynaklara göre, Delhi hükümetinin İhtiyat Müdürlüğü’nden “1.300 Rs’lik dolandırıcılığın” soruşturulmasını tavsiye eden bir rapor baş sekretere sunuldu.
Merkezi İhtiyat Komisyonu (CVC), 17 Şubat 2020 tarihli bir raporda, Bayındırlık Bakanlığı (PWD) tarafından Delhi’deki devlet okullarında 2.400’den fazla sınıfın inşasında “bariz usulsüzlükler” olduğunu vurguladı.
Komisyon, konuyla ilgili yorum almak için raporu Şubat 2020’de Delhi Hükümeti Teyakkuz Müdürlüğüne göndermişti.
Bir kaynak, “Ancak Müdürlük, LG (Vali Yardımcısı) VK Saxena’nın bu yıl Ağustos ayında Baş Sekreterden gecikmeyi araştırmasını ve bir rapor sunmasını istemesine kadar iki buçuk yıl boyunca rapor üzerinde oturdu” dedi.
Kaynaklar, İhtiyat Müdürlüğü’nün ayrıca ilgili Eğitim Bakanlığı ve yaklaşık 1.300 Rs’nin “kurcalanmasına” karışan PWD yetkililerinin “sorumluluklarının belirlenmesini” tavsiye ettiğini söyledi.
Raporla ilgili soruları yanıtlayan eğitim portföyünü yöneten Sisodia, BJP genel merkezinin “senaryo yazdığını” ve medyaya verdiğini söyledi.
“FIR yok, suçlama yok ve haberlerde raporun genel sekretere ve medyaya gönderildiğini, ancak eğitim bakanına gönderilmediğini okudum” dedi.
BJP konuyu ele alarak, İhtiyat Müdürlüğü’nün raporunun Kejriwal’ın “çocukların eğitimiyle değil, yalnızca kendisine akan kara parayla ilgilendiğini” gösterdiğini söyledi.
Burada düzenlediği basın toplantısında BJP ulusal sözcüsü Gaurav Bhatia, Kejriwal’ın yozlaşmış bakanlarını görevden almasını veya istifa etmesini talep etti.
“Yozlaşmış Gabbar” Kejriwal’ın, CVC ve PWD yönergelerini ihlal ederek, bir ihale açmadan sınıflar inşa etmek için özel şirket “Babbar and Babbar Associates” ile gizli anlaşma yaptığını iddia etti.
Delhi hükümeti, herhangi bir ihaleyi geciktirmeden okullardaki inşaat çalışmalarının ölçeğini artırdı. Bhatia, okullarda tuvaletler inşa ettiklerini ve bunları sınıf olarak saydıklarını iddia etti.
“O (Kejriwal) çocukların geleceğiyle ilgilenmiyor. Tek bir şeyle ilgileniyor: Kara paranın kendisine akması”
Bhatia, “İnsanlar sizin omurganız olmadığını ve yolsuzluğa bulaşmış bakanları kovmayacağınızı öğrendiler. Bir açıklama yapın veya istifanızı teklif edin. Bundan kaçamazsınız.” dedi.
BJP lideri, raporun özel şirketin hükümetle istişare ederek dersliklerin inşası için şartları belirlediğini gösterdiğini iddia etti.
“Hapiste bulunan yozlaşmış bakanı kovmadın. İhtiyat Raporu, Eğitim Departmanındaki yolsuzluğu da ortaya çıkardı. İhtiyat Müdürlüğü, Delhi Hükümeti’nin bir parçasıdır. Zayıf omuzların bu yükü kaldırabilir mi? Yozlaşmış bakanı kovabilir misin? ? bakan?” dedi Bhatia.
“Kejriwal Ji, neden rapora göre hareket etmedin? Bakanın senin talimatınla hükümetin parasını yağmaladığı için mi?” O sordu.
‘Derslik sayısının artırılması gerekiyorsa neden ihaleye çıkmadınız? Özel şirket temsilcisi nasıl olur da bakanın odasında otururken inşaat işi yapacak kadar size yakın olabilir?’ diye sordu BJP lideri.